Tuesday, 25 December 2012

Demam exam.


assalamualaikum buat pembaca bloq ku yang tersayang..ehem2x..lama aq tak updatekan bloq nie..mesti pembaca2 yang suka menyinggahkan diri korang tertanya2 napa lama aq tak update bloq..alhamdulillah akhirnya semester 7 hampir kepada penghujungnya..syukur ya ALLAH.kang nie plak aq demam dengan exam.exam exam exam n exam dalam otak aq sekarang nie..tapi yang menyedihkan aq, aq masih lagi lenggan mak jemah nie..macam mana nie..xde kesedaran langsung lagi yang exam semakin tiba di depan mata.


Sangat parah menunggu exam yang hamper 2week baru start..mcam nie la jawabnya kesedaran tu kurang sikit..tapiiiiiiiiiii walaupun tak da kesedaran aq masih mengagahkan diri untuk mencari kesedaran dalam diri tu tau..dah 3hari aq ngn kawan aq buat study group..maklumlah kebanyakan aq punya paper kena study group lau tak naya jawabnya..apatah lagi paper seminar nie have 5 study case to explore more.pening aq dibuatnya..tapi Alhamdulillah neni kawan aq tue terer nak ajar aq ngn penuh tekun,,,korang faham2 jew la aq nie kureng sikit..lambat sikit so kesabaran yang tinggi bila nak belajar dengan aq..heheh..siankan aq..




sekarang nie kt bum sintok nie..semua demam nak exam..aq nie demam exam la nie sebab lama sangat menunggu exam untuk aq hadapi (tapi dalam hati xsedia g)..banyak lagi aq kena study..walaupun 4paper only but it s very hard for for me.but my lovely say must confident when I answer question..exam aq tahun depan..ehhh pelikkan tahun depan tapi tahun depannya bulan satu nie..so xlama lagi mai la bulan januari..xsedarkan kita semua berada dipenghujung tahun 2012..macam yang aq lalui dalam tahun nie..

sedih untuk aq meninggalkan every moment in this year..but life must go on and look forward…betullaah kata orang pada masa lalu itu hanya mampu dikenang dan dijadikan pengalaman hidup untuk meneruskan kehidupan untuk hari yang tiba di masa yang seterusnya..tahun 2-13 tahun yang cukup aq nantikan dan tahun yg mncabar bagi aq plak..aq sebagai hamba hanya mampu berdoa agar ALLAH memberikan jalan takdir yang sentiasa diri ini mampu tempuhi dan mampu jalani dengan hati yang ikhlas dan utama adalah sabar dengan takdir yang telah diberi. Tetiba plak aq nie melencong ke title yang lain..xsabar la tue aq nak cerita sal penghujung tahun 2012 kan..sabar ya..korang tunggu tau entry aq plak pasal 2012 punya kenangan dan 2013 takdir yang akan diberi dan aq jalani..okay..


demam exam aq dah semakin kuat aq sangat2 takut walaupun kesedaran xmai lagi..tapi la nie aq rasa aura nak study nak stay up pagi2 buta tue dah mai dah aq rasa. Walaupun xsepenuhnya tapi lau kita buat secara konsisten pasti akan achieve the goal right?. Aq harap 4paper nie aq buat yang terbaik taula pointer aq bukan pointer standing kawan2 aq yang sekarang..kesian tul aq nie..tapi aq dah usaha dah yang terbaik untuk pointer aq..aq harap kali nie pointer aq naik lagi dan dapat lepas dari target aq..insyaALLAH..korang doakan aq k buat yang terbaik untuk final exam yang xlama lagi aq hadapi..

Terlupa plak, nak bubuh jadual exam aq..nak jugak letak..hahah…apala aq nie..korang doakan aq tau dapat jawab dengan yang terbaik, tidak blur time jawab soalan tue, tak takut n doakan aq sentiasa tenang menjawab..nie time table exam aq, 3hb,7hb n 10hb..heheheh 3hari jew kan tapi 3hari niela yang menentukan kehidupan ku pada masa akan datang tau.pelikkan 3hari jew tapi 4paper sebenarnya 7hb tue 2paper..hahhhhhhh korang tau dua2 paper tue fuyoooooooo boleh tahan gak penangan dia..apa2 pun aq harap doa korang untuk aq  hadapi exam nie..walaupun diri yang hina dan lemah ini tidak mengenali dirimu dan tidak mampu membalas jasa untuk mendoakan diri ini,,aq berdoa agar ALLAH dapat membalas segala kebaikan korang untuk diriku nie..ok lah jumpa lagi di entry yang seterusnya..salam sayang dan salam untuk semua pembaca tidak kira dimana korang berada..


Thursday, 13 December 2012

Alhamdulillah...

 Assalamualaikum kepada pembacaku yang tersayang..alhamdulillah almost done everything here..syukur sangat kepada sang KHALIQ kerana memberi kekuatan dan kesihatan kepada diri ini menjalani kehidupan seorang mahasiswa..alhamdulillah SO Final project n Seminar smua dah settle tiga subjek nie la yang sangat2 mengerunkan yang kemuncak kepada study aq adalah Final Project.. 11-12/12/2012 akhirnya kemuncak kepada student akhir membentangkan research masing2..seramai tga ratus lebih student akhir STML mengambil bahagian..dan semua telah berakhir..sedih terasa sebak dihati…apatah lagi semasa program SIPTIKIII nie banyak talk daripada luar yang dimasukkan dalam pengisian selama 2hari..

apa2 pun aq bersyukur kerana akhirnya semua akan berperhujung tak lama lagi…semester 7 akan melabuhkan tirainya untuk beberapa minggu lagi sebelum final exam…aku berharap final exam aq berada dalam keadaan sihat dan sentiasa diberi kekuatan untuk mengulangkaji pelajaran…dan aq berharap melakukan yang terbaik dalam semester terakhir aq berada di bumi sintok nie..sebak terasa semasa aq mendengar lagu uum ketika talk pertama pada 11hb aq berkata didalam hati..inilah yang terakhir aq mendengar lagu uum kebanggaan student2 kat sini…seterusnya ketika aq berada diatas pentas untuk menerima  segulung ijazah…insyaALLAH akan sampai detik dan giliran plak aq konvo..sebak dihati mendengar lagu saat itu..Alhamdulillah tak pernah aq hilangkan dari bibirku nie mengucapkan syukur..3tahun setengah aq mengumpul segala pengetahuan dalam pelbagai keadaan sama ada ilmu dunia, ilmu agama dan ilmu kehidupan..


Syukur ya ALLAH engkau maha pengasih dan maha mengetahui segala yang ada pada masa lalu dan pada masa akan datang..ya ALLAH redhai apa yang hambamu belajar selama ini dan pimpimlah hati ini agar sentiasa dijalanMU..dan ku berharap ya ALLAH pimpinlah aq ini hingga keakhir nafasku..jagalah hati ini tegurlah hati dan sapala hati ini ketika aq lalai dengan segalanya…ku mohon ya ALLAH janganlah pesongkan hati ni dan ku memohon padaMU berikanlah kebahagiaan diriku keluargaku dan kawanku untuk mencapai kebahagiaan yang kami harapkan..dan berikanlah aq kesihatan tubuh badan untuk melakukan ibadah2MU dan titipkanlah salam kerinduanku kepada insan2 yang aq sayangi..ya ALLAH tabahkanlah hatiku, berikanlah tingkat kesabaran, buahkanlah keikhlasan dan semaikanlah keredhaan dan  tawakal dengan segala takdirku ini yang telah Engkau tetapkan pada dirikiu yang sungguh hina di pandanganMU dan hamba yang sangat kerdil didunia ini tanpa adanya ADAMU pasti kukan terbuang dan lalai dengan kehidupan yan sungguh menduga setiap hamba didunia ini..

KUHAMPARKAN SEGALANYA PADAMU,
KU BERSERAH SEGALANYA PADAMU,
KU PERCAYA TIADA TUHAN YANG DISEMBAH MELAINKAN ALLAH.,
KU PERCAYA TIADA KUASA YANG DAPAT MENANDINGI KEKUASAANMU,
KU PERCAYA SETIAP UJIAN YANG ENGKAU BERIKAN PASTI AKAN TERSELIT KEMANISAN,
KU PERCAYA SETIAP DUGAAN YANG ENGKAU BERIKAN MEMBERIKAN KETABAHAN KEPADA HAMBA INI,
KU PERCAYA TIADA YANG SIA-SIA SEKIRANYA HATI SEPENUHNYA  BERSANDARKAN KEPADAMU,
KU PERCAYA HIKMAH ITU PASTI ADA BILA ENGKAU MENYAPA DENGAN DUGAAN..
ENGKAU MAHA PENGASIH DAN MAHA PENYAYANG..

Tuesday, 4 December 2012

Berdiam tapi rindu..



Assalamualaikum kepada pembaca bloq…mesti korang pelikkan napa aq letak title macam nie.entahla aq sendiri pelik mungkin sebab hidup aq kang tunggang langgang kot tue yang aq patut diam untuk sementara nie.aq pun sendiri tak tau napa aq perlu diam.
sekarang nie empunya bloq sibuk sangat sibookla sangat..sebenarnya biasa2 jew, tapi kan serius kat final sem nie la adoiiyaiii macam2 yang aq lalui..sampai nak nangis sebab byk sgt  keja hati nak buat tapi kadang aq tak tau nak buat macam mana..dah la aq nie mang bukan pintar dan cerdik sebab tue aq nie lambat sikit pergerakan tue.ehheheh
sebenarnya apa yang aq nak sampaikan adalah aq nak diam boleh tak aq diam. L napa erk  aq rasa nak diamkan diri.mesti korang fikir aq tengah sedihkan..hahhh betullah kang nie aq tengah sedih.apala aq nie sibuk2 macam nie boleh lagi aq layan perasaan.apa la aq nie.
tapi kan serius aq tengah sedih rasa aq nak berdiam jew.tapi aq rindu.macam mana tue.aq tahan aq pendam rindu aq boleh tak?rasanya aq tak boleh tapi napa erkkk aq merasakan berdiam yang perlu aq lakukan.:( tiada senyuman dah aq bagi dalam entry muka suram xde mood jew.
bolehka aq tahan semua tue.agak2 nye dia carik tak?agak2 nye rindu tak ngn aq? Agak2nya dia buat apa bila aq berdiam.tapikan apa yang aq tnya nie sebenarnya dah dijawab pun.apala aq nie..aishhhh
aq tau napa aq fikir untuk berdiam..nie sebab kes tak pedulila nie sampai begini difikir..jahatnya aq.
boleh tak saya berdiam…awak cari saya tak..awak rindu saya tak
jawapan sebenarnya dah ada kat aq dan sampai kat hati aq..lau aq uji diam macam nie aq dah agak jawapan dan tindakan apa yang aq akan lihat dan terima.napala  aq nie rasanya sebab terlalu merindu dah aq nie sampai entah apa2 jew aq masukkan dalam entry nie.
dah tak ada bahan la nie aq cerita dan saja luangkan masa untuk bloq yang tak seberapa elok nie.banyak sangat kekurangannya.balik kepada perkataan berdiam.aq rasa bila buat benda nie aq rasa aq yang tak mampu jalani hidup untuk berdiam.
sebabbbbbbbbbb hanya hati ini yang tau..napa tak boleh.andai berdiam untuk berapa minggu aq rasa sanggup lagi tapi lau dah berbulan aq rasa bengkak hati menahan  erti rindu tue.entah apa jew yang aq merepek kat entry kali nie.
sebenarnya aq tengah merindu tue yang aq tak boleh fikir entry yang baik2 untuk aq post.
bukan sebab nak diam…
awak saya rindu awak….