Sunday, 15 July 2012

sabah mari..


Assalamualaikum Alhamdulillah selama sebulan lebih aq diam  dalam mncurahkan rsa dalam bloq, akhirnya hr nie aq dapat mencurahkan lagi dan berkongsi rasa kepada pembaca2 yg melawat bloq aq yg tak sbrapa nie. Taraaaaaaaaaaaaaa teka aq kat mana skrg nie….hihihi…
Alhmdulillah aq skrg kat kampung yg tercinta sabah negeri dibawah bayu..2week dah aq  kat umah, fmly aq smua sihat syukur sgt2.namun, langkah kaki pabila bertemu org2 yg tersyg telah menitiskan kerinduan dan kesedihan kepadaku..teringat insan yang sangat bermakna dalam hdupku..sedih sayu air mata tak mampu kubendung lagi dan mengalir di pipiku ketika aq memeluk kakak.

sabah negeri ku..
 
Entry nie sekadar hanya perkongsian selama 2week yg aq lalui kat umah. Seperti biasa aq akn jd bibik sepenuh masa la kan…hihi…sebab nak keja tak di bagi keja nak pergi melancong tak da duit..hihi so duk umah jadi suri rumah sepnuh masa untuk keluarga aq..ehhhhhh jgn silap k aq belum bernikah g..hihi..insyaALLAH coming soon bila matahari terbit aq dah sampai kat mesia ni..hihi….mesti korang pelik kan hr tu aq buat entry aku dan seorang doctor tup2 cerita psal matahari terbit g, siapa plak matahari terbit tu…insyaALLAH sampai waktu akn ku certakan segalanya buat masa ini biarlah menjadi rahsia di hati..aq akan sambung gak crta aku dan seorang doktot tapiiiiiii bukan buat masa sekarg…

sakura yang indah...

Perhubgn jarak jauh mmg sungguh mnguji namun itu semua dari diri sndri utk mnegemudinya…walaupun kadang  aq sunyi seperti tak ditemani siapa pun namun aq faham bukan kehendaknya semua ini.aq hanya mampu berdoa untuk sentiasa menjaga hubungan ini sentiasa berada dalam lindunganNYA..…bila aq rasa xhepy bila aq rsa sedih bila aq rsa seprti xmampu dgn ujian yg diberi aq akn sentiasa mengingati semua pesan insan2 yg aq syg..namun kata semangat dari dia yg sgt memberi aq kyakinn matahari terbitttttttttttttttttt nak awk..hahahhahahah…ishh gila dah aq nie...laa apa aq nie dah melencong plak kata nak crta sal aq kat umah nie crta sal feeling plak..ok2 kia smbung k..

Hr2 selama 2week nie mcm besa bgun pagi kemas umah dalm kul 11 mcm tu mask utk mkan tghri, ptg plak dlm kul 3 kdg mnum ptg aq sediakn lau aq rajinla..hihi..aq nie angin2 gak kdg trlbh rajin aq nie pemals ya ampun Tuhan jak mcm mna pmalas ku..mang rugi sapa dapt aq nie kan matahari terbit…hii..rugi sgt2 spa dapt aq nie…hr tu kwn aq ada jaln2 kat umah dorg bemlam kat umah 2hr stu mlm jak kat umah sebb kwan aq sorg g ada urusan kluarga so dorg balik awal.kdg lau rajin2 lebih sikit tu aq buat kuih utk fmly,,aq suka buat kek..hihihi…tapi tak terer la skdr guna buku pastu ikut arahan..1st aq buat enth napa tak jadi kin msa tu otak n fkiran aq becelaru so kek aq entah kemana fkiran aq enth kemana…hahhah…bru2 nie aq buat kek resipi akak aq n kuih kegemaran aq hahhh kuih tart nmpknya ada resipi bru g yg aq bole buat lau aq boring xda di buat..hihi..kmrin buat kek coklat resipi kwan akak aq aq try yeah yeah yeah jdi..hai punya la senang dlm hati p bapak aq kata mans sgt p yg lain kata okla nie.hehehhe bangga sikit..hr nie nak buat caramel plak lau jadi g mang tiap hr la aq bljr buat kuih nie..abisla kakak aq pas nie kena blnja brg2 kuih aq..hahahahah…

 yummy kek coklat..

Tak lupa gak aq nak ucapkan congratulation utk eun n zan sebab dah menjadi tunangan org…hepy utk korang..moga sentiasa bahagia utk korang berdua…seronoknya dah jadi tunangan org..aaishhhh aq nak jugakkkkkk…hihihi..apala aq nie gatal pulak nak jugak..heheh..xpela ada rezki insyaALLAH jodoh itu rahsia ALLAH cepat atau lambat pasti akan bertemu biarlah masa yg menntukan segalanya…to zan n eun dah jd tunangan org aq waiting plak utk majlis nikah n sanding korang k..heheh..jgn lama sngt jd tunangan tu byk cubaan nya p insyaALLAH aq yakin korang berdua bole hadpi ujian yg diberi…sweet la jd tunangan org niee……aishhhhh nak jugakkkkkkkkkkk….hahhahhaha..kilik dah aq nie…jgn lupa jemput aq k.aq tunggu jemputan korang..

sepatutnya yg trtulis kat gbr nie..
pertunangan jarak jauh..
hhihihih..
satu kat sabah satu kat kl...
 
2week nie xbyk yg aq nak crta sbb msa aq hnya penuhi kat umah jd suri rumah sepenuh masa…mggu depan nie plak nak kenduri sambut posa plak..untuk semua reader aq SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK..SEMOGA RAMADHAN KALI NI MENJADI PENUH BERMAKNA KEPADA KITA SEMUANYA..AMIN..

selamat menyambut bulan ramadhan...