Tuesday, 28 February 2012

HARI KELAS...

Assalamualaikum….lama gak diam dlm blog..maklumlah buka smster byk yg kena sttlekn..alhamdulillah kuliah tuk semester nie berjlan lncar gak, p pening gak di watnya sbb klas byak yg trtukar n clash..poning2x…p alhmdulillah semua dah sttle..2week dah berlalu utk semester nie, so far so good kta owang puteh..trsa gak sibuk dia tuk semstr nie..pas tu jumpa lectr  yg fuhhh mantap dan mmpunyai kredibiliti yg cukup hebat.

Ahad and rabu mang sibuk sikit sbb klas start dr ku8-2 non stop…dpt brsarpn air putih jak p klas untuk pngalas kdg2 roti yg 60sen.p alhmlillah 2week lepas dpt gak selesakn diri walaupun trpksa bkejar2 g klas..lau ahad n rbu nie aq risau sikit klas PN Risyawati heheheh bukan pa dia suka soal student tu yg kurang senang..heheh p suka cara Pn mgajar best joking n more improvement for me to accept real industries after in market. Pn Risyawati ajar purchasing management n supply chain..2 pertmuan dah utk 2week nie nmpknya im interested to be a purchaser..hahahahahah..best dgr story mory Pn Risyawati about purchaser..pas tu pn kata more in real industries a purchaser woman why???????hehehhehe 1st reason pn Risyawati bg tau kat kita orang sbb woman nie lebih teliti sbb job as a purchaser more for to woman..hehehe..aq sgt2 berminat ngn purchaser skrg nie..hehehe..hopely I can a good purchaser soon..hiihihi.buat lawak g aq nie..


Pas abis klas purchaser aq kena grk plak g klas law..huhuh..gerun gak paper nie, sbb kena jd budak2 law..dah la aq nie bab mmbca kurang skit.p insyaALLAH I try the best in this paper..lectr yg ajar nie alhmdulillah ok, lectr lelaki comel gempal2 suka tgok..dia mgajaq xthnti2 smpi abis klas..dia suh kita org beli 3book  for AKTA ok, mcm nak jd bdak2 law dah..heheh..p aq xkesah sbb itu tuk aq gak bukan utk sapa2..kan2 lectr yg tomei2…suka klas nie sbb dia slalu bg awal abis klas..heheh..jahatkn aq..tau la kita nie bkan bdak2 law..hehe..jd kdg2 boring gak dgr lectr nie ngn plantif ngn defendan g n so on..poning2x..mcm mna la bdak2 law nie bljr..bfkir sktika…cba korang fkir xka pening kena hfl akta n byk la..

Pas tu gerk g klas pembuatan..klas nie sempoi nm lect nie kta org pgil En Ghozali..best dia suka guna prtaan kita utk diri dia..lucu lectr nie..heheheh..so fa so good dia mgajaq..mggu lpas lectr bncg sal asgmnt group n apa2 yg perlu di buat tuk asgmnt nie…lectr akn ajaq dlm PBL program best learning..hhuhu….hrp2 xde mslh dlm sbjk nie…risau gak lectr kta ada gak student yg xlepas paper..mudah2an evrthing ok..amin..doakn yg trbaik k kpda sesiapa yg mbaca entry nie…hehehe..doa yg slalu dihrpkn..time nie gakla perut student yg xde gap lgsung akn brnyanyi mcm2 lgu..lagu nur kasih lagu ombak rindu lagu aku maafkn kamu smua ada..ulat2 kat dlm pert dah bising sbb tuan dia xbg mkan..hahaahah..


Time dah abis klas manufacturing matahari dah tpacak ka tats kpla lau tak hjanla....mang tebaikla cuaca kat kedah nie..lau jemur ikan masin cnfrm tghr dah kering dah..ingat plak tmpt aq d kg halamn stu kg kat kunak nm dia pangkalan..kat situ byk nelayan..kat situ gak kita bole tgok ikan2 yg djemur utk jd ikan masin..fuhhhhh trbaek gakla bau dia..sapa yg xbesa cnfrm akn muntah..dulu2 aq pun 1st g situ loya gak..skrg xda..ehhhhhhh apa plak yg aq melencong crta psal kg aq nie.hahahha..nampk bebenor aq rindu ngn kampung..hehehe..xpe sabr ya..insyaALLAH stu masa aq akn balik gak..tnpa ada pksaan.,huhuhu..amin..

Aq smbung g crta sikit g nie.hheheh…pas dr klas manufacture aq g klas strategic management..yg nie plak pelik sikit lectr dia..aq msih xtau nm lectr nie..heheh..nakal kn aq lectr sndri aq xtau nma.bukan pa pelik sikit cra dia mgajar…heheheh..best mang best p ada something wrong somewhere jak yg aq rasa..hahahah.rosak bhasa aq kerjakan..maaf kpda pencinta bhasa…,..nak tau sbb apa dia msih g mgajar guna projector pas tu aq rsa dia mgajar mang mcm kmi nie bdak thun satu.heheh.p xla sekejam tu..p trsa sikit mcm bdak2..dia mgajar mang sgt2 fhm dia bg detail stu perstu but aq still rsa sikit bored..hahahha..mampoila lau lectr nie tau..hehehhe..maaf ya, p insyaALLAH aq try xakn bored kat klas lectr..heheh…msti aq kena mara nie lau fmly aq tau aq nakal kat dlm klas pa lgi lau matahari terbit aq tau..hihihih….


 Nie crta aq klas hr ahad n rabu..xla seronk sgt p alhmdulillah stkt nie smua brjalan lncar xde mslh lgsg..heheheh..alhmdulillah hri2 ditemani oleh insan-insan yang meyayangi dan sntiasa mmberi aq semangat..
Terima kasih kepada mereka..crta klas hr isnin n khamis plak nnti aq crta g..heheheh..

Thursday, 9 February 2012

ALLAH knows...

When you feel all alone in this world
And there's nobody to count your tears
Just remember, no matter where you are
Allah knows
When you carrying a monster load
And you wonder how far you can go
With every step on that road that you take
Allah knows
No matter what, inside or out
There's one thing of which there's no doubt
Allah knows


And whatever lies in the heavens and the earth
Every star in this whole universe
Allah knows
When you find that special someone
Feel your whole life has barely begun
You can walk on the moon, shout it to everyone
Allah knows
When you gaze with love in your eyes
Catch a glimpse of paradise
And you see your child take the first breath of life
Allah knows


When you lose someone close to your heart
See your whole world fall apart
And you try to go on but it seems so hard
Allah knows
 You see we all have a path to choose
Through the valleys and hills we go
With the ups and the downs, never fret never frown
Allah knows


Every grain of sand,
In every desert land, He knows.
Every shade of palm,
Every closed hand, He knows.
Every sparkling tear,
On every eyelash, He knows.
Every thought I have,
And every word I share, He knows.
Allah knows ..........


Lama berdiam dalam bloq..entry kali nie ALLAH KNOWS….itulah yang di post kali nie..untuk pembacaan sesiapa yang melawat bloq yang banyak kekurangan..fikiran dan hati ketika ini merindui insan-insan yang teramat disayangi…ALLAH KNOWS..yes its true…every words I share ALLAH KNOWS…

Merindui kampung halaman….iaitu SABAH…nak balik rumah nak jumpa bapa nak jumpa akak nak jumpa anak2 buah…ya ALLAH  sampaikanlah kerinduan ini kepada insan-insan yang kurindui ketika ini…dan ku berharap kerinduan diri ini sampai kepada mereka…


Rindu juga kepada matahari terbit itu…doa dari diri ini tidak pernah putus untuk semuanya..diri ini berharap matahari itu sentiasa bersinar dan terus bersinar agar menyinari kehidupan..ALLAH KNOWS matahari terbit, I always beside u…I hope u always smile n smile…I hope u strong…ALLAH KNOWS everything u feel…and I never change my feel with u…


Banyak perkara yang dirasai dan difikirkan ketika ini..banyak menjadi pertanyaan di hati ini..hidup tidak selalu yang 
kita impikan berjalanlah dengan takdir diri pasti tidak akan kecewa…ikhlas dan redha itu yang utama dan selbihnya bertawakal kepadaNYA…diri ini hamparkan segalanya kepadaMU ya ALLAH berikanlah kekuatan kepada hambamu ini yang cukup lemah dan kuberharap sentiasa menjadi seorang yang cukup tabah dalam menghadapi dugaanMU..