Tuesday, 22 January 2013

Persiapkan diri



assalamualaikum buat semua pembaca bloq aq..
niela tajuk kali nie..persiapkan diri!!!!!!!!!..
bunyi macam nak perangkan ada gak bunyi macam nak kawen..
gatainya aq nak kawen…yup persiapkan diri aq..
aq kena persiapkan diri untuk alam yang baru plak..
betui2 macam nak kawen plak…
ishhh  xla bukan sebab nak kawen sebenarnya..
tapi…persiapkan diri di alam yang baru..
cuba teka alam baru yang macam mana tue.
alam pekerjaan sebenarnya aq maksudkan..
lau kawen tue, hrmmm aq rasa lama lagi kot..
ada jodoh pastiku kan bertemu imamku..
alhamdulillah 3tahun setengah aq kat utara..
akhirnya tahun nie adalah alam baru untuk aq
untuk menjalani hidup sebagai seorang pekerja..
sebab sem last aq kena mengikuti praktikal selama 6bulan
Sekarang nie tengah menghitung hari sebab 2week
aq akan jadi trainer kat tempat aq apply praktikal hari tue
laa nie aq bingung sal transpot plak..sebab abg aq mang xle
antar aq g kerja..pas tu ada bas pekerja tapi bukan bas pekerja
tempat aq kerja tue..sooo abg bg pendapat kat aq..
bila masuk nanti tnya ngn supervisor ku sama ada bas kilang ada ka xde..
n then lau ada lalu tak kat sungai chua flat tnb…
aq harap adala bas kilang tue..xla aq myusahkan abg aq n bole save budget sikit


Perasaan aq nak praktikal nie…
mang sangat2 gementar, pas tu aq fkir macam mna la nasibku nanti..
apa yg akan jadi sepanjang aq praktikal kat sana.
aq harap sepanjang aq praktikal xda masalah..
semua berjalan ngan baik…kesihatan pun sentiasa dalam keadaan elok..
heheh..maklumlah aq nie antibodi kureng sikit..lembek jew.
kesihatan aq kebelakangan nie mang kurang memuaskan..
aq tak tau napa…banyak fikir kot..fikir la sangatkan..
mang la nie aq banyak fikir tentang seseorang..
xtau keadaan dia sekarang, kat mana dan dimana..
hrmmmm sedih hati nangis bila teringat kat dia..
Nie adalah cerita pertama aq untuk praktikal..
sepanjang aq praktikal aq akan update sal keadaan aq kat
tempat praktikal..sama ok ke tak ok ke tunggang tebalik ka apa..
wait ok untuk alam yang baru untuk aq…
sangat2 takut sebenarnya untuk jalani keadaan nie..
tapi aq kena hadapi nie syarat untuk aq abiskan belajar…




but the most important I want him say something to me
before start my job…I want u…
everyday I waiting message from u..i very miss u..
please message me…im very miss u dear…
misssssss u so much…
waaa nangis dah aq…awak2 saya tunggu kamu…

ok done about my praktical…
wait ok cerita aq semasa menjalani praktikal selama 6buln..
nervous sangat2….salam sayang untuk semua pembaca aq…
doakan aq k…fuhhhh takuttt plak bila fkir…