Monday, 31 October 2011

A post without title.....(^_______________^)

Nampaknya aq dah semakin tua..huhu..pertambahan umur ku melangkahkan diriku setapak lagi berumur 22tahun..Muda lagikan…perasan muda…haha..bole nikah suda nie lau sampai serulah..Umur yang dikatakan muda nie la yang  punya onak dan duri dalam meneruskan  kehidupan sehari-hari ku..pelbagai suka dan duka yang ku alami..pelbagai cerita yang terjadi..pelbagai perkara yang dia terukir…pelbagai kisah yang tercipta…
Dalam dunia yang penuh  ujian dariNYA…

Tenang setiap apa yang di uji..

Empat perkara inilah yang akan dirasai oleh hamba ALLAH dimuka bumi ini..kebahagiaan..kegembiraan..kesedihan…kedukaan..memang cukup payah untuk melalui setiap ujian yang diberikan olehNYA namun suka atau tidak kita kena lalui jua....begitulah juga akan diriku ini mengalami empat keadaan tersebut..

Entry nie aq nak ceritakan tentang seseorang..siapakah dia????,,huhuhu,,,saja jak nak cerita sal orang nie…entah kenapa aq tertarik mau cerita sal dia..kenapa ya????????...hahaha…dia kawan aq jugak bha,,,sebenarnya dia adalah kawan “””””..huhuh…dia gtau dia dah anggap aq macam adik dia sendiri..alhamdulillah…seronokla aq dapat abang..hihihi…lau gitu nak duit raya..lau dia baca nie mesti gelakkan aq..

Aq tulis entry saja-saja jak ya..tak ada kaitan pun dengan sapa-sapa kecuali dengan abang nie.…tiada niat di hati..huhuhu…aq banyak susahkan dia nie byk sangat-sangat ..kadang-kadang kesian jugak dengan dia nie..tapi tu la xda suda tempat yang bole aq susahkan..sabar jak la ya layan  karenah adeq mu nie….senyumlah….huhuh…(^__________^)…..ermm seronoklah kenal dengan dia nie..sifatnya mengingatkan aq dengan seseorang..ermm sedih…

Dia nie belum kawin g..sapa2 nak usha2 abang aq nie bole jugak????heheh….jangan mara  ya..nanti kena jual tu…..sekarang dia nie tengah mencari teman hidup…cehhhhhh sapakah yang akan menjadi pendamping abang aq nie dan siapakah yang betuah itu.…tak sabar nak tau..huhu..p aq dengar-dengar sekarang tengah berusaha menambat hati seorang muslimah yang merasakan sesuai untuk dirinya..tapi aq tak tau sapa..itu aq tak nak campur hal peribadi tu..hihihi..aq hanya menantikan kad walimah saja..hihihih..
mendoakan agar cepat-cepat berjumpa dengan tulang rusuknya yang hilang..amin….kan semua dah ada rumah dah ada, kereta dah ada duit dah ada…tinggal dapatkan pasangan hidup lagi kan..hihih..

cantikkan nie pelamin..
buat macam nie ya..lau kawin nanti..hihi..

Entry nie aq sebenarnya mau minta maaf selalu susahkan dia bha….dia banyak bantu aq…seronokla dpt abg…hihihi..bagi nasihat dengn aq..bagi semangat dengan aq…buat aq ketawa pun ada..kadang-kadang buat aq nangis jugakla..jahat kan..hahahha…mana ada jahat orang nie, suka wat lawak adala…..ada jak buat orang tergelak…p baru2 nie terkejut aq bila dia kata bagi dia ruang bersendiri..aduhh kenapaka abang aq nie???...

Banyak yang terus aq fikir..macam terus takut aq main2 suda dengan dia..kalik aq nie selalu menyibukkan jadi kenak la aq dengan ayat power  tu..sandi jugakla di rasa..hahah….kin masalah kerja kalik bha ndak pun masalah yang lain..bha didoakan mudah2an hati kembali tenang ya….minta maaf yang tidak terhingga dengan dia, budi mu tetap diingat sampai bila2 dan yakin budi yang diberikan tak dapat aq membalasnya kecuali DARINYA..minta maaf selalu jadi mangsa…p yakinlah saya sentiasa mengingati semuanya...cehhh ayat “saya”..

minta maaf ya...
minta maaf yang teramat...
(+_____+)

Janji pas  nie diam jak suda adik mu nie..janji ndak menyusahkan gak..ndak mengacau suda  tak bagi pening dan tekanan suda..bole ka begitu…????.
Andai adeq mu menghilangkan diri untuk seketika..maafkan dirinya…bukan bererti aq melupakan tetapi ...
I want space same with u..ceehhhhhh…ayt orang putih aq bagi..hahahah..lawakla aq nie…
sedih plak aq....dont forget me ya…heheheh..senyum (^___^)..

senyuman yang ikhlas...


Wednesday, 19 October 2011

AKU DAN SEORANG DOKTOR (PART 4)

           Peringatan sekali lgi lau nak baca part 4 nie kena baca part 1-3 yg sebelum nie..rasanya lama sangat aq tak update kan cerita aku dan seorang doktor nie… Maklumlah byk sangat kerja sampai xda masa..rasanya dekat 2bulan aq mendiamkan diri dalam menyentuh cerita aq dan dia… korang ingat lagi ke part 3 yg aq post… menceritakan tentang something happened…korang dah tau la kan napa aq tertarik ingin buat cerita nie.. cerita dalam part nie plak aq nak menceritakan setelah aku menerimanya…mestilah bahagiakan..maklumlah musim bunga..seronok sangat..ok aq mulakan ceritaku dalam cerita aku dan seorang doktor..

Setelah aq menerima dirinya aq macam xpecya akan diri ini menempatkan dirinya yg ckup kukuh di hati ini…korang tau kan hati ini penah terluka dengan seseorang namun itu semua telah berlalu..aku xnak buka dah cerita tu..biarlah itu menjadi masa lalu ku…mendoakan kebahagiaan masing-masing adalah yang terbaik..aku menerimanya  pada 20/03/2011 kul 03.26am wktu kat snie rsanya kat bumi sakura dalam pkul 4.26am coz doktor nie kta  bumi sakura cepat sejam dr waktu kat malaysia nie..korang dah tau kan nama doktor nie..aq suka sebut n tulis nama dia lau aq penat  ka stdy ka duk tmung kat meja bljr, aq akn tulis nm doktor nie kat nota aq ka kertas putih ka..heheh..terbongkar dah rahsia aq…aq xpena gtau doktor nie sal nie..malu aq lau dia tau nnti kta aq nie angau plak…hehehe…nama dia cukup indah, nak aq tulis lgi ka nama doktor yg sentiasa terpahat di hati ini..ok aq tulis mesti korang pun akan  kta nice name mcm aq pertama kali mengenal dirinya…MOHD ADAM HARITH....

Ok aq teruskan penceritaan ku nie, mang seronok sgt2 bila ada yg syg kita kan dan syg tu terbalas..mcam tu gak aq dan doktor nie....mcm tu gak dia seronok sgt doktor nie doktor nie kta ngn aq akhirnya  ada  hawa mgisi kekosongan hati nya stelah bertahun sunyi tanpa insan yg bernama hawa..…time dia kta mcm tu huhhhh mcm nak jtuh jntg  aq dengar trus aq ucapkn YA ALLAH mudah2an dialah org yg betul utk aq temui..walaupun jarak antara kami nie jauh namun kasih sayang itu tumbuh sedikit demi sedikit..pada mula nya dia hnya pgil aq sue maklumlah masih segan..heheh..aq plak pgil dia adam je,,heheh…korang tau kan aq nie study dia plak kerja jadi masing-masing ada komitmen masing2…p walaupun macm tu doktor nie tetap ada masa untuk aq…kadang-kadang aq kesian dengan doktor nie kna menunggu depan laptop berjam2 nak tggu aq on9..sian kan…p dia mang cukup penyabar...kadang-kadang aq sampai xda masa nak bls msej doktor nie kat fb..ingat lagi berpuluh-puluh msej dia anta utk aq…satu pun aq xbls coz time tu aq sbuk dengan pgram..maafkan sue.....

Perhubungan aq dan doktor nie berjalan dengan baik alhmdulillah syukur..cukup memahami ku dan cukup2 bersabar dengan sikap diri ini..terima kasih sgt2…cukup diberi kasih sayang walaupun jarak cukup jauh antara kami…xpenah sekali pun aq mengeluh dengan kehadirannya..bertambah kemanisan dlm prhubgn antra kmi ckup bhagia..…ngat lgi "manis nya kurma nie macam manisnya prhubgn kita skrg nie"..aq tergelak besar time tu..rasa mcm xcaya seorang doktor akn kata macm tu…tapi normal lah kan dia gak seorang hamba ALLAH yg punya hati dan perasaan..sampailah saat aq merasakan perhubungan nie fmly perlu tau. Coz restu fmly adlh yg terbaik..alhmdulillah sgt2 fmly menerima walaupun xpenah lagi berjumpa dengan diri nya…fmly aq xlrg aq nak berkwan gn spa pun asalkn stdy xtrabai.....korng nak tau sblum nak smpi kan ngn fmly yg aq dah ada bkenan ngn sorg adam aq solat hajat mlm tu aq takut fmly aq xbnrkan coz dorang risau aq penah terluka yang amat dalam oleh seseorg takut benda yg sma terulang lg.....p alhmdulilah kehadirn doktor dlm hdup ku fmly merestuinya..

Alhmdulillah gak dia bersedia untuk berjumpa dengan fmly ku.syukur sgt2…first gtau ngn dia,,aq takut jwpn negative yg dbrikan dengan aq..p syukur alhmdulillah dia bersutuju nak jumpa fmly ku...aq punya la hepy time tu...heheeheh Perhubungan kami berjalan macam psgn lain..still mesej walaupun sekdr dlm fb shja..p dpt rsa gak kasih syg yg diberi..so sweet..korang nak tau  slah stu sebb aq berkenan ngn dia coz dia slalu xlupa adab bila bckp dengn aq pas tu yang wat aq mcm nak gugur jantung nie bila ayt romantic yg dia bg n aq suka bila dia beri aq kta2 smgt tuk smua dugaan yg aq tempuhi....perghhh mang cayaq la aq kata org kedah…hahahaahah..aq bersyukur sgt2 dpt mengenalinya…perhubgan kmi bersmbung hingga cuti smstr break bru2 nie…lagi best crta aq kat sabah..terlalu byk kisah cinta antara aq dan dia…mang bahagia sgt2…

Nak tau napa????... time flight g sabah utk sem break bru2 nie dia wat surprise utk aq..aq mang xsngka xpenah tfkir nak tau napa…kena baca link nie .http://bilabicarabertamu.blogspot.com/2011/06/07062011-selasa.html... mang seronoklah sgt2.aq nama kan "coklat cinta".heheh..lau nak tau aq sbnrnya xsuka mkan coklat bkan disebabkan takut gemuk pun..xsuka coz coklat wat aq ble muntah dan batuk…tu yg aq xsuka p time tu la aq makan byk sgt2 coklat…hehehhe..coz hadiah dr insan yang teristimewa dlm hidup aq nie..p doktor nie xtau yg aq xsuka coklat nnti dia rsa kecewa plak..strt dr situ gak aq suka mkn coklat cudbury yg perisa dia hazelnut p kena pelan2 mkan lau tak mampui aq muntahla jwbnya..heheheheh.…bila aq rindu sgt2 ngn dia aq akan beli coklat cudbury tu..p dia xtau smua tu..heheh..maafkn sue xbg tau sal nie..coz sue cdg bg tau bila kta dah jumpa…ermmmm..

Pas tu aq paling suka scene nie nak tau pa???..dia ada request sesuatu degn aq…segan sgt2 doktor nie dengan request nya..lama aq pujuk tuk doktor nie bg tau apa request dia..bila dia kata request yg tu terus aq tegelak…ehhhh jgn slh fhm..slh fhm berdosa…heheh…nak tau yg dia request dgn aq..DIA REQUEST NAK AQ PGIL DIA ABG……hahahah…mesti korang gelakkn…aq time tu seram sejuk gak p aq tak gtau dia la..heheh.malu kot…p sbnrnya dah lma aq nak request gak ngn dia tp xkesampaian n tak trckp dek dri ini..coz segan n malu kat dia…p alhmdulilah berkat sbr aq doktor nie memulakn lgkah dia..hehehhe..

Kehidupan ku kat sabah sgt2 memberi makna antara aq dan  doktor nie…terlalu byk kenangan antara kami bercinta jarak jauh nie…walaupun kadang-kadang menguji diri ini dan dirinya..p alhmdulillah semua dapat diatasi..kan doktor….heheheh,..tiap hari bg aq dan doktor cukup2 bermakna dalam hdup..time kat sabah aq hnya perknalkn doktor nie melalui gbr dia saja ngn fmly ku…tau apa akak aq kta ngn aq..p korang jgn gelakkn plak aq..coz aq sedar diri gak....hehehe..”napa budak nie bole suka ngn adik akak nie..hansome nya anak org nie, sedar diri tu sikit..sudalah hitam rendah g xcntik g biar btul budak nie suka dgn ko”,,aq mampu diam je pas tu stu fmly trgelak dgr akak aq ckp mcm tu....p lahmdulillah perhubgn ku dan doktor nie direstui olh fmly..bahagia kan...ukhwah yg terjalin kadang2 kita tidak tau akan bermula bila namun setelah bermulanya ukhwah itu hargailah dengan sebaiknya...kan doktor....

Terima kasih kepada dirinya kerana sudi menerima diriku ini untuk menjadi pasangannya… terima kasih sgt2 doktor…apa yg mampu ku ungkapakn dengan perhubungan kami nie aq dan dia bahagia bercinta jarak jauh kata kwan2 aq bumi sakura dan bumi malaysia menjadi saksi cinta kami...NAMUN sampailah satu saat satu peristiwa berlaku antara aq dan doktor nie…nak tau pa???..kena nantikan post yang seterusnya apa yang terjadi antara aq dan seorang doktor....ingat k NANTIKAN post yang seterusnya apa yang terjadi antara aq dan seorang doktor dalm cerita aku dan seorang doktor...

lukisan tercantik...
nie bukan kerja aq k,,nie kerja kawan2 aq..
time nie my besfren kenakn aq coz dorg baca msej doktor nie...
aq tgok lukisan nie aq rasa lucu gak p seronok gak...hehehe..
smpi skrg lukisan nie aq simpan...
coz kwan2 smua sokong hubgn aq ngn doktor nie..
ma kasi sgt2 my lovely fren...
lukisan nie CREDIT TO my DOKTOR..

Saturday, 15 October 2011

Selamat Ulang Tahun…

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi..
Ku diberikan peluang lagi untuk bernafas dibumi  ini..
Ku sujud syukur kerana  umurku bertambah..huhuh..
Nmpknya aq dah mkin tua??...tua ke aq???...rasanya x…perasan plak aq nie…
ma ksi buat kluarga yg jauh di mata dkt di hati ngn ..love u so much...
Menantikan hari lahir bg stiap insan di dunia ini adalah satu perkara yang sgt2 dinantikan..
Tipu sgtlah lau korang tak ternanti2kn detik ulang tahun untuk dri sendiri…
15/10/198_....hehehehe..pndai2 korang lah nak teka..heheheh..

kek cinta...

Pertama  aq nak ucapkan kepada arwah mak…terima kasih sgt2..mmuahhh tanda syg aq untuk mak..nak ucap terima kasih kerana melahirkanku dan terima kasi kerana sudi menumpangkn diri ini dlm rahim yang kukuh untuk anak mak sblum lahir ke dunia ini selama 9bln 10 hri..…makkkkkkkkk halalkan mkan minum anak mak yg tak nakal lg nie, pastu ampunkan segala dosa anak mak nie yang slalu mnyakitkan hati mak.….makkk  anak mak rindu huhhhh sebaknya menulis semua nie..terima kasih gak kerana mendidik anak mak sampai ke tahap ini..mak mak mak mak nak peluk mak bole???...rindu ngn mak..…ku titipkan kasih dan doa buat mu mak….rindu sgt2 ngn mak..doa untuk mak sentiasa mengiringi mak….lau ada mak nie cnfrm mak lah org pertama yg akan wish..bkan stkt tu blm tarikh lahir g mak dah  akan kata bulan nie anak mak lahirkan…heheh..seronoknya…pas tu mak akan kata mau apa tuk hari lahir nie??...slalu mak akn ckp mau smbut ka @ mcm mna…lau di umah mak akn wat knduri ksyukuran sikit..heheh..maklumlah anak mak..p bila jauh mcm nie ingat g tahun lepas hr terakhir mak smbut hr lahir untuk ku wlpun berjauhan mak krimkan aq duit tuk smbut..mak kata kena abskn duit tu untuk smbut bufday ku ngn kwan2…huhhh sebak rsa hati time tu..teringt g mak kata time tu kin nie yg terakhir mak hadiahkn mcm tu ngn anak mak nie t tahun depan minta ngn akak ya..smbil mak ketwa..time tu aq dah mntiskn air mata mendengar apa yg mak ktakn pdaku.…YA ALLAH KERINDUAN KU PADA MAK CUKUP MENDALAM..HUhhhh.. rindu ngn kehangatan kasih dr seorang ibu, rindu bila mak mencium dahi ini stiap pgi dan memeluk ku dengan ucapan selamat pgi anak mak mak syg anak mak nie..ya ALLAH tempatkanlah arwah ditempat orang yg beriman dan beramal soleh dan jauhkanlah arwah dr azab api neraka…amin..

Kedua  nak ucap terima kasi ngn insan yang tersyang..YA ALLAH begitu berat dugaan yang engkau berikan ini..namun ku pasrahkan segalanya untuk MU ya ALLAH..sebenarnya dah lama dia ucapkan selamat hari lahir untuk diri ini..Dia lah pengarang jantung hati dialah penghibur hati dialah segalanya disamping keluarga yag tercinta..ucapan hari lahir dialah org pertama berikan untuk ku nak tau bila g dia ucapkan hari lahir nie  4blan yang lalu..mesti korang xcayakn..heheh..dia lah org prtama mendoakn diri ini..heheh..teringat akan doanya untuk ku…seronok dapat doa tu..mudah2an semua akn termakbul…ya ALLAH ku mohon padamu berikanlah sinar kebahagiaan yang sentiasa meliputi diriku ini…terima kasih my husband heheh persn plak coz wish awal2 untuk diri ini..sedihnya…sebaknya..sakitnya..semua bercampur  yg kursakan ketika ini…terima kasih dengan pemberian towel yang terukir  nm diri ini dan dirinya dan patung yg so sweet..heheh..ma kasi sgt kat insan yang sentiasa berada di hati…abg cukup bermakna untuk sue...sue sayang abg...hehehehe..moga abg berada dalam redha ILAHI dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yg beriman dan beramal soleh..sebaknya…ngis dah aq..

Ketiga  nak ucapkn terima kasi buat shabt2 ku yg wish aq…terima kasi sgt2 ngn doa yang kmu berikan kepda ku…mudah2an doa itu akan termakbul dengan izinnya..siap aq ngis g ngn wish yang korang bg kat aq…sebak rasanya..tq buat my besfren lin, epang, eun, ryn, my rumate, tasya, lieq, tuhek. Pastu untuk kak izan, kak mashie n kak humaira  yg slalu bgduh ngn aq..tq zan…heheheh..terima kasih dengan doa kmu semua…aq pun nak  ucap gak ngn kmu seperti yg kmu ucap untuk aq…heheh..sayang korang smua..tq very muchhhhhh...

from kak humaira - tq kak humaira

syukur alhmdulillah ngn apa yang ku miliki selama ini..ya ALLAH KU HAMPARKAN SEGALANYA PADAMU...KU BERSYUKUR KEPADAMU YA ALLAH MEMBERI NIKMAT YANG TAK TERBANDING UNTUK KU YA ALLAH....