Saturday, 11 May 2013

Kepercayaan….



assalamualaikum,Alhamdulillah ahkhrnya aq update lagi bloq aq yang tak sbrapa lawa nie..heheh…Nampak tak title tue??KEPERCAYAAN……….Yup itulah yg aq nak perkongsikan dalam update kali nie..
hahhhh mesti korang fikir kepercayaan apala yg aq nak cakapkan takkan sal tahyul2 nie bomoh2 nie..hahahh know is not about black magic but is about the feeling...feeling….aq akui aq bukanlah wanita yg sempurna dalam perhubungan namun, itulah yang kita perlu terapkan dalam perhubungan apatah lagi bercinta seperti aq nie but I tkanan bukan sekadar cinta jarak jauh, event bercinta jarak dekat pun sama k,perlukan kepercayaan dalam perhubungan untuk memperkukuhkan hubungan itu.


but now, I see something wrong somewhere bcoz now, kepercayaan itu bukanlah teras kepada hubungan, aq pelik cinta xkan dating tanpa adanya kepercayaan untuk perhubungan itu lebih jauh opss bukan jauh yg xelok tau…tapi untuk ke arah yg lebih serius seperti bertunang ataupun lebih indah lagi ada ikatan yg sah iaitu pernikahan yg diidamkan setiap manusia dimuka bumi ini..
satu yg mampu aq perkatakan dalam perhubungan ini..perhubungan yg berteraskan kepercyaan itu sangat diperlukan tanpa kepecayaan 2 hati akan sering meragui diantara satu sama lain dan sering timbul pergaduhan..itulah yang aq cuba perhatikan disekeliling…


aq bersyukur sgt walaupun aq dan abg jauh tpi kepercayaan antra aq dgn buah hatiku sentiasa ada…percayalah dengan adanya kepercayaan pasti hubungan itu akan sentiasa berada dalm keadaan tenang tanpa mencurigai pasangan masing2..TAPIIIII kita mesti ingat jgn pernah untuk memyembunyikan apa2 pada pasangn andai diri tidak ada keserasian jgn pernah takut untuk menerangkan keadaan sebenar dan jangan pula kita mencari  insan lain disisi kita apabila kita sudah tidak punya perasaan lagi di hati kita..ataupun apabila kita tidak berhubung lama dengan pasangan kta untuk melepaskan kesunyian dengan cara ini..cara ini sangat2 aq tegah ont do that very bad person when u do that..
kita kena fkr dia tak hbgi kita ataupun msej xkol u must believe with u partner dia mungkin tgh wat kerja yg memerlukan focus yg tinggi utk kerja itu, tak pun dia tgh sakit tak mampu bgrak ataupun dia tgh kerja di luar kwsn…sebb tue kita kena fkir yg positive not negative k.

aq sendiri pandai jew ckp tapi kdg hati diduga jgak…dalam keadaan mcm ni kena control prasaan jgn smpi persaan mgawal emos…aq akui pmpuan bila dalam keadaan mcm ni air mata akan mgalir dulu…sapa yg tak fikir bukan2 kan aq pun nangis jugak..tapi bila fkir nagis nie xmdtgkan apa2…salah stunya kita g ambl wudhu g smyg..tu cra aq..bkan nak tunjuk aq nie baek tapi itu yg mampu mlembtkan hati yg tengah bercelaru dan tertekan..
ok la ntah apa yg aq melalutkan nie..but aq nak gtau dan berpsan pada korang dan diri aq sendiri..kepercayaan itu tersangat penting dalam perhubungan tidak kira hidup brjauhan ataupun tidak itu tserah dalam dalam hati kita sendri..sama ada untuk melakukan yg tak baek taupun tidak..trust me when you give the trust in relationship I believe can become a happiness in your relationship.