Saturday, 27 August 2011

DIA....

7hri ku bertemankan gambar dirinya..
sewaktu tdur qu..
mulanya dsbkn aq rsa bersalah..
dan yg ke2 dsbkn keadnn dia ktika ini..
Maafkn diri ini andai keterlaluan sebegini..
namun itu yang dpt ku lakukan saat ini
selain ku berdoa PADANYA...
Tdur ngn gabr dirinya....ckup sedih...
Ckup risau di hati ini akan drinya..
Bukan mdah tuk ku jalani smua nie…….
Tdurku bertemankan air mata dan gbr dirinya..
Ku tatap rapat gbr insan ini…ckup sayu di hati..
Air mta tak henti2 mengalirkan air mata..
Air mata jgnlah kluar mcm hujan je yg lebat sprti  yang ALLAH trunkan di bumi ini..
Nanti banjir plak sabah nie…tringat lawak kwan dia tuk mnyenangkn hatiku…
Kin korang akn kata aq nie bzirkn air mata yg sia2..
Namun, di hati ini hnya ALLAH yg tau btapa hebatnya ujian yang kmi berdua tempuhi..
Namun, ku percaya, disbalik semua nie ada asbab nya yg telah di rancg dgn begitu sempurna oleh yang MAHA ESA..
alhmdlillah berkat doa dari semua yg mendoaknnya dia telah seperti dlu walaupn msih dlm keadn yg membimbngkn…
air mata jgn nak kluar g..ingt pesan dia jd pompuan jgn nak cengeng..jdlah diri sendiri yg degil n kuat mara…
ku terima semua itu…namun tahukah engkau,, kerana ALLAH melalui dirimu telah merubah smua itu..
aq akan mengingati semua apa yg engkau katakn padaku..akan ku terima segala apa yg kau ktakn pada diriku, bkan utk membenci mu..namun sbgi penguat hati ku…
bukan kumeraih simpati dari mu, namun adakah engkau tahu keadaan ku di saat2 ini….????????...
kat snie aq nak minta maaf kat dia dr hjung rambt hingga hjung kaki..selalu je myusahkn n wat abg trsa hati kat sue..dr awal  pknln kta hgga skrg nie..
Saya sayang dengan awak…ayt formal yg sya bg kat awak..
Pesanan buat dirinya…
1) Jangan lupa mkn ubt ya..
2) Mcm mna pun dugaan yg dtg kena bykkn brsbar..sue yakin abg orgnya tabah..
3) Bykkan zikir mcm yg abg slalu gtau ngn sue...
4) Jgn sedih xdpt pulg mesia..kin lum rezki kta nak jumpa..sue sntiasa berdoa agar kta dpertemukan di jalanNYA...
5) im still waiting web cam with you honey...sue hrap peluang tu msi ada wlpun perktaan web cam nie wat abg sedih..
6) Jga kesihtn nnti lau naik pelamin pucat je..nnti org kate plak sue nie xpandai jaga abg..berangan seketika..xmaluu btulla sue nie.heheheh.

Nie je yg bole aq publish pesann tuk dia..yang lain tu kena private mesej…hal aq ngn dia je..cehh mcm hal suami istri plak…
InsyaALLAH ada rezki nak gak kwin mcm kawan2 aq..heheh..xmalu tul la aq nie..suka brangan..
sekali lagi nak minta maf sgt2 dri hjung rmbut hingga hjung kaki kat dia coz slalu sushkn hatinya n slalu wat dia trsa hati…
last skali nak gtau ngn dia "tetap menunggu ngn keyakinan keranaNYA"..qu berhrap dia pun sperti ku...





Saturday, 13 August 2011

Ramadhan ku...

Kin sebelum nie kat bloq msg2 sibuk ucap Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..
Aq saja xnak tulis entry myambut ramadhan..
Coz aq xtahan menanggung sayu di hati..
P aq lum terlmbt utk ucap kat korang..
SELAMAT MENJALANI IBADAH POSA..POSA JGN XPOSA..
XPOSA XLEH RAYA..XLUPA GAK PERBYKKAN AMAL IBADAH..
Tak disedari posa nie dah hampir sparuh di bulan yg barakah nie..
Dan kali nie posa pun ckup berlainan dari sebelumnya..
Ingt aq pda waktu thun prtama di pengajian ku..
Aq menitiskn air mata di sahur pertama dlm diri tanpa ditemani keluarga..
Dan kali nie aq  berada disamping keluarga yg tercinta..
NAMUN…aq tetap berlinangan air mata..
Aq xkesahla korang nak kata aq nie cegeng...
Sayu sepi rindu,bercmpur baur sgalanya…
Kenangan bersama tak kan pena terluput di hati
Hingga akhir nafasku ini..
Ratu hati ku tak bersamaku lagi di bulan yang penuh suci ini..
MAK aq merinduimu…
Aq merindui segala yg kau beri kepada anak mu nie..
Kenangan di waktu bersahur,berbuka, menyediakan juadah 
tuk berbuka tetap ku ingati sehingga detik ni..
Aku merindui air tangan mak untk menyediakn juadah berbuka..
Syok bila teringt kenangn tu..ngis dn twa aq mengingatinya..
Mak…rindu peluk cium dari mak…
Kini kau tiada lagi di sisi..ENGKAULAH RATU HATI KU...
MAK YG DIRINDUI...



Serius aku cemburu...


Serius aku cemburu…                                  
Btul gak ka aq nie.. CEMBURU!!!!!!!!!!!!!!
Cemburu..hahaha….xpenah sblum nie aq kata g2..
Kin nie la sikap aq…
Sebenanrnya cemburu tapi xpandai nak bg nampk cemburu tu..
So aq pendam sendiri lg baik…xsushkan dia….
Sampai buah hati aq kata sush la mcm tu..nnti fikir aq nie xpeduli ngn dia..
Gelak besr aq….
Serius aq cemburu..
Kadang-kadang  aq ingin kata ngn dia aq cemburu..
P kadang-kadang aq fikir..wat pa nak cemburu..sedangkan aq tau isi hati dia..
P bila dia kata tentang  insan-insan yang meluahkan rasa hati ngn dia..
Aq kdg2 dah pndai nak cemburu..hahahaha..
Siap bg pesan g lau g keje, keje je…jgn nak…heheheh,,..fhm2 je la..
Time tu gakla dia kata ngn aq..1st time dia kata aq cemburu..hahaha..
Betullah kata orang mcam mna pun kita sempoi dlm perhubgn kta..
Namun cemburu itu tetap ada wlpun secebis..
Aq ingin ucapkan ma kasih kat dia ajar aq untuk cemburu,,hihihi.
P cemburu aq bukan cemburu buta…


Wednesday, 10 August 2011

AKU DAN SEORANG DOKTOR (PART3)

                Peringatan sekali lagi lau nak baca part nie kena baca part 1&2. Nampaknya aq ada mood lagi tuk menulis cerita aku dan seorang doktor. Lama aq mendiamkan diri dalam menulis cerita nie. Busy sikit. Dalam part nie aq just nak cerita tentang SOMETHING HAPPEND  yg aq ceritakan di part 1 sikit je pun cerita tu. Pas tu nak cerita serba sedikit tentang dirinya walaupun aq xpena nak jumpa secara realiti lagi.
              
              Something happened tu sebenarnya tanpa aq duka dan pcaya rasanya time tu aq dalam mimpi yag sangat menakutkan. Apa tak nya..dia meluahkan perasaannya yang dia suka ngn aq sedangkan aq ngn dia xpena jumpa pun. Biar btul doktor nie…pelik rasanya macam jumpa doktor yang kurang waras plak. Lagi pun aq sedar diri aq sapa dia sapa. Tapi bukan itu masalahnya..masalahnya dia meluahkan perasaannya dengan aq sedangkan aq tak kenal lagi dia sapa dan dia tak kenal lagi aq sapa.. Pas tu apa yg jadi aq rasa takut. Dan aq mendiamkan diri..takut dowhhh..xpena dlm hidup aq orang terlalu direct menyatakan suka dan cinta dengan begitu.
                
            Time tu gak dia buat pengakuan dia mang dah lama dah tgok aq kat fb kawan aq.kwan yg bg aq kenal dgn doktor nie. Pelik aq rasa mcam xcaya dengan sekadar gambar dia terus jatuh hati dengan aq. Doktor2 mang dah sikit xwaras kot doktor nie..hahahha..maaf doktor..sekadar bergurau..nie la yang something happened tu..xla hebat sangat kan.. tapi serius aq suka cara dia berterus terang ngn aq.
                
               Nak tau ke nama doktor tu.. Aq suka nama dia. Lau aq ada rezki kwin aq nak nama anak  lelaki aq seiras2 nama dia.berangan sekejap....hehhehe..MOHD ADAM HARITH BIN MOHD ADAM HARIS. Nama dia cukup menggambarkan keperibadiannya..Anak tunggal…Dia cukup bersopan dengan wanita. Cara dia berinteraksi dengan orang lain pun cukup baik. Maklumlah sorang doktor plak..Kata kwan aq yg bg kenal nie..dia kata didikan arwah mak n abah dia cukup menjadi. Dari segi agama dia mang alhmdulillah..syukur gak aq kenal doktor nie lau g2..hihihi..
               
            Time dia kat jepun tu, interaksi antara kami pun berkurang..coz dia pun busy dan aq pun busy gak. Jadi kadang-kadang aq balas mesej dia kat fb pun lambat dan dia pun macam tu. Sampailah satu saat nak tau apa jadi  aq menerima borang yang dia hantar untuk menjadi pasangannya. Rasanya lama gak dia tunggu aq baru aq terima. Maaflah doktor lambat menerima borang doktor. Doktor pun faham kan time tu aq baru gak kehilangan jadi macam rasa trauma g..heheh..byk la sebb napa aq lmbt mnenerim borangnya..heheh..aq rasa dialah insan yang seronok time tu..maklumlah dah lma dia menunggu jwpn dr aq kan..heheh..
               
             Sekarang nie aq cukup seronok dan bahagia dengan dia. Macam dia kata kat blog dia macam mnum air gula je manis sangat-sangat. Sampai sini dulu cerita aq dan seorang doktor. Dan sekarang korang dah tau la apa maksud disebalik cerita aq dan seorang doktor. Doakan aq ngan dia hrap sampai mnuju ke jinjang pelamin..Amin..Nantikan entry yang seterusnya apa yang terjadi setelah aq menerimanya..Adakah manis sahaja yang terasa ataupun dugaan yang aq dan doktor terima cukup menduga diri masing2 …NANTIKANNN…
               

Sunday, 7 August 2011

my little boy...

nie anak aq..
ehhhh silap nie anak buah aq yg bongsu..
nama diberi oleh ayah n mak dia..
MOHD FALIQ BIN SYAHRIN..
nm pgilan kat umah faliq...
nie anak buah aq yg rpt gakla ngn aq....
nakal sgt2...p time aq ambil gbr dia nie suci plak xde muka gangster..
hahahahahah..
dia nie lau dpt pegang laptop ayah dia..
mang mampoi st hr stu malam xtido..
lau dah dpt men game mang xde sapa yg bole kacau..
xkesa la ayah n mak dia jln ka kluar asal dpn mata ada 
laptop xkesah xngis pun nak ikut..

anak buah aq ni suka gak bgambr..
time dia bgmbr nie bukn guna laptop aq la..
laptop abg sepupu..
coz lau ambil gbr kat laptop abg sepupu nie jelas sikit..
faliq nie lau sal bgambr no1..
tgkla gbr dia kat ats tu...siap cm2 gaya..
hahhhhhhhhh atas seblh kiri tu yg kat blkg
tu la aq..heheh..sorila xtgk muka belkg je..siap cekak pinggang lg aq...
heheheh..
umh aq umah kg..korang leh tgk gakla..nie ruang tamu...
xbesar pun..sedrhana,...

nie plak gbr time aq n akak n abg g bandar..
ngn kwn aq 2org g..nm dia shidah n eun..
mang tgkla prgai dia lau dpn lensa...
mang mcm2 gaya dia buat..xsuh pun dia buat..
nie dah pent shopping kita org g mkan..
kita org singgah mkn kejap n sbung g shopping..
mang time tu penat gila..
shari suntuk peruntukn msa tuk shopping..
p seronokla...sgt trhibur..
coz Almaklum n Alfaham la aq nie..
jarang nak jln..
lau jaln pun ngn fmly..hehe..
dah dpt jln mcm nie seronok gila..apatah lg shopping..
p aq xla shopping sakan..
xde pun aq beli...akak je yg belanja sakan...hehehe
aq just temankn je..
maklumlah aq xkeje lg..jd kena tahn nafsu berbelanja..
heheh..lau dah keje dah ada duit sndri mang sakan gak aq shopping...