Friday, 16 March 2012

kelas kedua

Assalamualaikum pembuka kta utk pembca bloq aq..akhirnya ada gak msa nak update bloq..heheh..maklumla skrg msih lg busy..nie curi2 msa nak update bloq..nak crta sal aq kelas g..p klas isnin ngn khamis..post sblum nie kan ahad rabu..Ok aq smbung ya.klas isnin n khamis nie aq strt kul11-3.30 p kan klas nie yg aq rsa penat dr klas ahad rabu napa ya???..hehehhe…ada la tu kan sbb yg aq sndiri ya tau..ok klas 1st tu klas DR Roslan, klas research method for operation kita org bg sngktn KP (kaedah penyelidikan). Mcm besa mcm lectr2 lain akn ajar bab by bab slide by slide.heheh..lain jak tu..


p kan lectr nie fuhh mang punyai ilmu yg tinggi pas tu dia suka bg kita org nasihat tau apa2 ilmu sblum mgajar kdg2 ngn kata2 @pun dia crta sal situasi utk pmbina ksdarn @pun ilmu2 lain..dah dekt sblun lebih lect ajar so far so good p lectr xsiht sedih aq dgr sakit dia..dia sakit jantung..aq harap dr. akan sntiasa..ermm sal subjk dia akn ajar kta mcm mna wat research apa kaedah2 utk membuat research for some problem or  opportunity @ interest, dr kata bukan mslh sja yg kita trtarik utk mmbuat penyelidikn ttp kdg2 kita trtarik ngn sesuatu perkra tp perkra tu bukn mslh..dr. slalu  bg cntoh org jepun, dia kta dia trtarik ngn msyrkt jepun punyai hdup sgt baik antra msyarkt dia kta kat jepun xde mslh2 longkang trsmbat nie sbb stiap hjung mggu dorg gotg ryg xde msuk tv3..ehehhe..kta orang gelak..dgn trtariknya tu kta wa research why this situation happened in society on japan. Yg lbh aq trtarik nie lect nie akn present paper dia kat tukey..fuuuhh gila la., dlm hati time dr gtau aq nak ikut aq nak g masjid biru..heheh…angan tak sudah aq..mang best ngn dr nie sgt2 update dgn brta2 trkin xyh aq beli paper..heheh..jaht aq mampoi aq au dr tau aq kta mcm nie..


dlm klas dia suka gak minta pndpt kmi ats satu2 prkara mcm isu lynas tu mcm isu budak umo 5thun yg telh dibunuh why this happened. Dlm klas gak dia suka ckp xyah takut utk berikn pndpt kesilapan adalah guru yang terbaik untuk kita..p aq sbnrnya xstuju sgt..ada btul ada gak slh dia..p trima jakla pa yg dr ckp. Smlm lgi best kata2 dia mang menusik kat qalbu aq sgt2 bersetuju ngn kta2 dr. “jangan harapkan kebaikan akan datang dengan kita selagi kebaikan itu tidak ada dalam diri kita sendiri”..apa pndpt korang ngn kta2 dr. Roslan msti korg like kan..
ok sikit g smbung sal klas KP nie, smlm gak dr. bg nie ngn kami..
we grow old filled with regrets
for  thing not done
for words not said
for love not shown
life is  too short
rather than regretting tomorrow
do all what makes you happy today..
mksud kta2 nie ckup mendalam..korang rsa tak pa yg aq rsa..heheh..feeling gitu..heheheh..mang terkesima la  ngn kata2 dktr smlm..so do all what makes you happy k..


skrg kt sbung g klas technical writing plk. Sbjk nie sbnrnya kwan2 stu kos aq ambil sem2 sem3 sem4 p aq ambil sem6..hehehe..aq dah ambil sem4 tp aq g drop..sbbnya???adala..biarla aq jak yg tau..time nie matahri dah tpcak ats kpala..hhuuhuhu..panas o…p rsanya skrg cuaca xpnas sgt bndg time 2week buka sem..kat situ fuhhh mang masak sgt2 pnas dia..goreng tlr ka tats kta pun bole masak..hahaha..gila tul aq nie…ehhh xgila kurg sikt jak..lau gila aq xkat sini aq dah kena anta kat pusat kesihtn mental.astagfirullahalazim apa aq nie..lect nie mang best p aq xsuka msuk klas dia p stkt nie aq xpena ponteng g tau..heheheh..dia ajar sal bi ajar mcm bdak2 sekolh mngh mnag best enjoy xstress mang hapeningla..korg nak tau dlm klas tu lau silap just 22 stdnt dia 6mlyu y glen cina..huhuuhuu…

1st time dpt klas mcm nie..p stdnt kat dlm tu junior aq n kwan aq jak yg senior so bole la buli2 sikt junior nie.hahahah..smlm madam ajar sal collecting data..nie asgmnt grup madam inform cm mna nak collect data n present tuk asgmnt kita org…so far aq n the grup fhm cm mna nak buat smlm gak madam suh kmi wat question bila edar questionnaire ngn stdnt nnti..madam nak 5osheet n every question we must analys n come out in graph or pie chart or so on…time nie fuhhh mang perut tu brnyyi lagu2 indahla..heheh12.30-2 tu mang trbaik lagu2 ulat dlm pert aq p aq xkan ambil apa2 srpn aq just srpn ngn air putih sja..sbb aq dah besa pas klas bru cri mknn bert2 nie..haahah..smlm grup aq abs awal wat soaln madam nak 12 soalan..siap ngn pujian g  dr madam good question.huhuhhu..



ok pas dah abis klas technical nie aq ngn dak cina yg stu grup mai pulak g klas sqm system quality mngmnt sbjk nie prasyrt dia kena ambil sq dlu system quality bru kta org bljr sqm..dak cina nie aq xtau nak sbut nm dia..p dak cina nie baik sgt2..bru tu  kdg2 aq gelak sbb dia suka bg double lau dia ckp bkan double spacing k..hahhaha..mcm nie pnas pnas kat situ kat situ..ehhehe lucu bila aq mc begang aq tgok muka dak cina nie terui aq syum..haahha.pas t aq tgok gbr kat hnfon aq msti aq trsyum sndri..huhhh rindunya…sgt2 rindu..waahhh smpt g aq feeling sndri..hahahaaahahah…klas nie DR Che Azlan yg mgjar..dr. azlan bru jak dpt title nie sbb th lpas akhrnya PHD dr. abis..mang sgt2 expert dah sal quality lau sal ISO emmm jgn nak kelentong dr..dr bole hurai dr A-Z ok…dr. nie so fa so good..sgt2 baik..p asgmnt dr mang fuhhhhh sgt2 trbaik punya..p dr. xcerewet..


dr. kta when u follow my rules insyaALLAH you get what u want in my subjk..trsyum terui stu klas.hahahah..sgt2 baik..p smlm xmena2 stu klas tkjut sbb ada pop quiz..p alhmdulillah ok smua ok..xsush xsng sbb sblm quiz tu dr. azlan wat revision sal klas2 sblum nie so bole la follow up  sikit ngn pa yg dr. azlan ckp sblum quiz…pas tu kta org khmis dpn ada taklimat skit sal ISO kat audtrium lbry ngn staff quality library sultanah bahiyyah uum..cehhh...asgmnt mggu dpn kena submit tuk asgmnt individu but do in couple..baikkn dr. azlan..asgmnt individu p buat 2org..xpena g sblum2 nie aq wat asgmnt mcm nie..ma kasi dr….asgmnt ke2 dktr lg best n mncbr kta org kena buat stu dokumentasi utk company kmi sndri n try to get the ISO k..fuhhh hrp smua bjlan lncar..insyaALLAh doakn k grup aq bole buat..sbb nie penntu mark aq n grup..dr. kta g kna buat bagus1 sbb grup lain akn audit compny kami bila slah tau kena oleh auditer grup lain tau kena mkn grup kita org kena ptong mrkh..xnak jd mcm tu..heheh..


ok siap dah utk klas isnin ngn khamis..nothing interesting but this my schedule cehh…p mang penat la lau klas isnin khamis..time abis klas nie mang trus aq balik bilik n pas dah smbyg dah siap n settle smua bru aq isi pert aq nie..p sibuk mcm mna pun aq aq ttp teman matahari terbitku..sbb matahri terbitku sntiasa mnggu kepulgnku selalu wat aq trsyum wlpun aq dlm keadn pent n wat aq sntiasa hepy syumku tawaku dia yg akn wat hr2 ku lengkap ma kasi matahari terbit..cehhh nak jugak gtau sal matahari tebitku…hahaha..iyala brmakna dlm hdupkn.huhu..sian ulat2 kat dlm pert aq..nsib dia xmgamuk bg aq pedih kat dlm tu lau lmbt bg mkn...ulat2 jgn mgamuk ya lau lmbt mkn..aq akn bg gak ko mkn p kena sbr ya..hahaahha..mang sah longgar sikit skru kat kpla aq nie..nie la rutin tuk isnin khamis…kena study smart..pening2 aq di wat 3sbjk nie..huhu..


smua yg bca entry doakn ya kejayaan aq kebahagiaan aq..aq harap sangat kejayaan sntiasa ada n kebahagiaan itu ada dlm hdupku amin….nnti ada masa aq crta sal asgmnt plak.heheh..p kena tggu la nie mang busy..smpi kwan2 aq sndri aq xpena jumpa  wlpun stu paras bilik..hahah..kan eun n rin..sori tau jarang g bilik dah..p aq still msej gak kn..heheh..sempat g aq..k la aq out dlu mau smbung stdy nie..di jumaat yg ckup indah..as

1 comment: