Monday, 21 May 2012

curi masa...(^_^)

Assalamualaikum pembuka bicara hari ni..…alhamdulillah akhirnya aq masih berkesempatan untuk menulis sesuatu di bloq ku nie..nampak macam dah tggi lalang kat bloq nie..huhuh….maklumlah empunya tuan punya bloq busy ngn stdy..busy la sgt..yess im serius sgt2 busy sgt trsa kebusyan itu tuk sem nie..maklumlah sem pendek org kta..mang pelbagai dugaan yg dilalui sem nie..eehhh napa nie dah masuk prtgahan entry ni..hihihi..sori2 k kpda pmbaca truja sikit sbb dpt mlaungkan msa ngn bloq walaupun tidak pda tempoh yg lma..
 
hari nie hnya nak kongsi ttg crta ku lagi stdy tuk sem nie..sblm2 nie aq crta sal klas n aq janji nak crta sal asgmnt kan???tp aq xpost..huhu..sori sgt2 my reader tak berkesempatan sgt2 nak buat..nie pun curi2 msa nak contg something kat bloq aq hr nie..huhuh…hr nie nak kngsi sal 2 week g exam akan bermula..sgt2 takut bukan sbb pa exam mang xmakan org kan..heheheh..tpppiiiii kannnn..exam nie btul2 aq xprepare sdgkan 2week g exam dah..takut sgt2 aq rsa…slalu lau dkt exam mcm nie aq dah buat ulgkaji sbjk2 yg akn aq tmpuhi..
p nak tau kali nie aq rsa berlagak pndai sgt kot..hahahah..ehhhh bukan jgn slh fhm k…sbnrnya bukan dah pndai dah terer sgt tpi keadaan tak megizinkan sbb wlpun 2week g exam asgmnt presentation quiz n mid term msih g berjalan mcm biasa..pa yg aq xpening..kdg2 aq curi msa sikit2 utk wat revision tuk final exam  kdg2 xfkus gak sbb fkir asgmnt presentation n byk g..hhuhuhu..mang pening sgt n takut sgt2..ya ALLAH permudahkanlah urusan hambamu ini..amin..to my reader doakn mudah2an empunya bloq nie diberikan kelapangan dan dipermudahkan segala urusan.


Alhamdulillah hari nie aq dah present tuk research n qms (quality mngmnt system) focus kepada ISO 9001 : 2000..ISO nie aq xpening sgt tpi research mang aq rsa buat sakit kpala sgt2…aq n my groupmate kena buat n kaji lbh mndalam framework kta org sbb kurg myakinkan DR.Roslan mang kaw2 la kta org kena kna tnya nie n tu..huhhhh smpi pening n bpeluh gak aq n groupmate mnjawab…nasiblah DR. Roslan ok jew siap bg kita org guideline nak buat mcm mna p sblum  tu mang bpeluh gakla nak mnjwab..heheheheh..
aku bersyukur n alhmdulillah sgt2 hr nie smua yg dirancang dlm perancangan..syukur sgt2…skrg nie aq kena fkus ngn technical writg sbb next week dah kena present n SM (strategic management) yg sm nie aq xbuat slide lgi so aq n tin kena siapkan sptutnya malam nie aq n tin jumpa buat slide p tin xle dia ada discussion lain sbb lusa dia kena present plak..so, mlm ne aq kena review balik report tuk SWOT sm for company TH PLANTATION BHD.  Sbjk nie aq takut lectr yg ajar sgt2 street p cra lectr nie mgajar aq sgt2 selute la mang sgt2 trbaik wlpun pda mulanya aq rsa pelik lectr nie mgajr..huhuhu…tapiiii mang mnakutkan sbb heheheheh lectr yg sgt2 byak tnya slps presentation stiap kali group tu dah abis talk…mang kta org abehla engkau mang gliran ko plak..huhu..mang tu la kita org slalu kta kpd pmbntg.hehhehe..jgn mra k encik dzulhilmi..heheh….


Tak lupa gak aq n groupmate kena lbh detail n no main2 lah dlm research nie sbb Dr. nak kta org do the best this asgmnt because its so important to final project for next smstr…huhuhu…Dr. kta a good student think what to do for future..so kta org mksd lectr kena fkir dah apa yg kita org nak buat tuk final project kta org..the research its very important for final semstr student..huhu..abehla aq n the geng lau mcm tu..Dr. ada kta gak ngn kita org nnti sapa2 yg nak ambil master mang akn jumpa skali g research method nie..so kta org kena fhm dr skrg nnti ada rezki smbung stdy xla ZERO tuk research..heheheh….
 lbh sng sgt2 dlm sem nie LAW bukan pa lectr kan fhm kita org bukan student law so, dia bg sng sgt2 asgmnt dia kena cri medical leave tuk stiap benua aq punya tugasn dpt benua Amerika selatan pas tu pilih stu ngara n copy n paste cara ngra trsebut kendalikan medical leave..its so easy right..just 15 page only more never mine lectr not penalty..huhu..p nak tau mid term dia huhhhhhhhh dlm dewan tu punya la sejuk aq bole rsa pnas sbb soalan dia mang kena hafal byk cases aq nie dah la kurg sikit sbb aq nie bukannya bijak..hehehe..penat gak memanipulasi otak nie utk kluarkn cases..heheh….p alhmdulillah smua bjalan lncar..


Hrmmm rsanya sampai snie dlu aq nak bcrta sbb nak buat keja yg trbengkalai lagi kat laptop nie n ats meja nie..huhuh..apa2 pun korang doakan kejayaan empunya bloq yg xlama g akan mndduki imtihan..salam sayang kepada pembaca bloq ku…semakin menghitung hri utk imtihan....kita jumpa lg bila aq ada masa yg bole aq curi2 utk mnulis..gud luck tuk korang gak..assalamualaikum….salam kasih sayang penguat rasa ukhwah hanya tulisan pengerat ukhwah…syukur semua yg dirancang telah dipermudahkan olehNYA..alhmdulillah..


No comments:

Post a Comment