Tuesday, 17 May 2011

EXAM OH EXAM

AKU DAN EXAMANIA DI TAHUN 2 SEMESTER 2…

Sebenarnya exam dah strt 2mggu lalu lg ( 07/05/2011) ,skrg nie tggl 2week lg
 exam akan melabuhkan tirainya tuk semester nie.. p saja aq nak kongsi cerita ttg  exam nie..
Apa itu exam???...bagaimana keadaannya time exam??...apa perasaan kita bila exam???..
P xkan korang xtau apa tu exam kan..semua yg aq tnya kat atas tu confirm korang tau kan..
Saja nak bg pnjg entry qu..hahah..
Exam nie sebenarnya satu nilai kefahaman seorang pelajar
Tentang apa yang dia pelajari selama mempelajari subjek tersebut secara menyeluruh.
Kata orang kita nie perlukan ujian peperiksaan sebab bila ada peperiksaan di situ kita akan mengetahui tahap kemampuan dan pemahaman kita dalam subjek tersebut.
Masuk dalam hal aq nie ceritanya begini, exam di tempat qu nie x kearah exam semata-mata,
 coz pembahagian markah just 60/40…
40 tu hanyalah exam..sikit kan…p yg sikitlah tu menentukan sama ada
Kita nie dapat A+ @ kurg dr itu..
Kena2 lg skrg nie system grade telah diubah..
Mang kena pulun la kta orang KEDAH..lau nak result gempak..
Nak habaq kat korang jadual exam aq xla padat sgt
Tapi perghhh hampir gila la jgk aq di wat nya….
Nasib x gila lg kan..nnti gila, apa pun xdpt, stdy enth ke mna n fmly kecewa..
InsyaALLAH aq xla mcm tu…stress2 pun aq msih ble kawal…
Payah owh subjk yg aq ambil semstr nie..p aq try the best gakla..
Walaupun macm kurang2 keyakinan tu..
P aq kena usaha dan bertawakal kepdaNYA..
Itulah jalan terbaek setelah berusaha…exam oh exam..
Kenapalah perlu exam..aq suka stdy p bolehka xda exam..
Ayt kawn qu dalm FB…hihi…
Buat masa nie 4paper  lg aq x exam
Ada kawan-kawan yg dah abs paper aq nie bru lepas satu..
Aduiii,,,,kuatkanlah semangat untuk sampai ke detik yang terakhir..
InsyaALLAH esk aq exam n lusa..takut aq di watnya..
YA ALLAH PERMUDAHKANLAH HAMBA MU INI DALAM MENJAWAB PEPERIKSAAN..
…AMIN…
…MOHON DOA DARI KAWAN-KAWAN …

KORANG TGK JADUAL EXAM KU..CANTIK SGT2X..

12/05/2011 – SISTEM MAKLUMAT PENGILANGAN DAN OPERASI
18/05/2011 – PENGURUSAN KESELAMATAN DAN KESIHATAN 1 (OSHM1)
19/05/2011 – GELAGAT ORGANISASI (OB)
22/05/2011 - PENGURUSAN SUMBER MANUSIA (HR)
26/05/2011 – PENGURUSN OPERASI (POM)

AQ NIE SEPATUTNYA SIBUK STUDY P SIBUK PLAKNYA BUAT ENTRY KEDUA QU
hihihihihihiii
...PEACE..PEACE…PEACE…
………………………………………………………………………………





No comments:

Post a Comment